На території міста Вінниці виявлено порушення земельного законодавства


На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення щодо порушення земельного законодавства на території  міста Вінниці.

В ході розгляду заяви спеціалістами сектору державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів було встановлено, що громадянин самовільно використовує земельні ділянки комунальної форми власності із земель водного фонду загальною площею 0,0118 га, що розташовані на території  міста Вінниці в прибережній захисній смузі річки Південний Буг та огороджені бетонним парканом і металевою хвірткою, що суттєво перешкоджає  доступ до водного об’єкта. Дані земельні ділянки використовуються за відсутності рішення про передачу таких ділянок у власність або надання в користування (оренду) і за відсутності вчиненого правочину щодо таких земельних ділянок, що є порушенням ст. 61 Земельного кодексу України, ст. 89 Водного кодексу України.

За вказане правопорушення на громадянина було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтями 53, 53-1 КУпАП та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України. На даний час проводиться розрахунок шкоди завданої державі внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

    

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці