Інспекторами проведено обстеження басейну річки Дністер

Відповідно до доручення Державної екологічної інспекції України спеціалістами Інспекції проведено обстеження басейну річки Дністер та гідроелектростанцій, які розміщені на руслі річки Мурафа.  Фактів порушення вимог природоохоронного законодавства, пов’язаних із обмеженням пропуску води, не виявлено. 

В ході обстеження спеціалістами відділу інструментально – лабораторного контролю були відібрані проби поверхневих вод з басейну річки Дністер в таких точках:

- р. Дністер 500 м нижче скиду зворотних вод КП « Ямпільводоканал»;

- р. Дністер 500 м нижче скиду зворотних вод Могилів – Подільського МКП

« Водоканал»;

- р. Дністер нижче Новодністоровської ГЕС за межами села Бернашівка;

- р. Мурафа 50 м нижче розташування ТОВ «БІМОЛ» смт Чернівці;

- р. Мурафа за 500 м перед впадінням в річку Дністер;

- р. Немія  150 м нижче скиду зворотних вод Копайгородського ККП;

- р. Мурашка 150 м нижче скиду зворотних вод Шаргородського КП.

Під час  проведення досліджень визначалися основні показники забруднюючих речовин ( азот амонійний, нітрати, нітрити, фосфати, сульфати, хлориди, ХСК)  концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення (Наказ МОЗ України №721 від 02.05.2022 року).

За результатами аналізу концентрації забруднюючих речовин у всіх пробах знаходяться в межах допустимого значення. Також, під час відбору проб контролювався рівень розчинного кисню, який в усіх пробах знаходився в межах допустимого значення від 4,2 мг/дм³ до 10,4 мг/дм³, при нормі не менше 4 мг/дм³.


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці