Незаконний видобуток корисних копалин – непоправна шкода довкіллю

Вкотре спеціалісти Державної екологічної інспекції у Вінницькій області зафіксували факт незаконного видобування корисних копалин.

На території Турбівської селищної ради виявлено незаконне місце видобування надр за допомогою спеціальної техніки об’ємом більше 200 м3.

Так, при обстеженні новоствореного кар’єру встановлено, що трав’яний покрив та цілісність грунтового шару порушено, а в місці видобування залишились сліди від ковша екскаватора та сліди від колісної техніки, яка була задіяна у вчиненні таких самовільних дій. Водночас з цим виявлено, що схожу корисну копалину розміщено насипом на території сусіднього господарського двору.

Вбачаючи у даних діях ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачено статтею 240 Кримінального кодексу України, інспекторами було викликано слідчу оперативну групу і  взято участь у проведенні слідчих дій.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області в черговий раз наголошує на тому, що порушення законодавства про надра тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову і кримінальну відповідальність згідно із законодавством України.

У разі виявлення фактів незаконного видобування корисних копалин інформуйте Державну екологічну інспекцію у Вінницькі області за допомогою веб-ресурсу ЕкоЗагроза, на поштову адресу: 600-річчя, 19, м. Вінниця, 2100 або на електронну адресу vin@dei.gov.ua чи vindei@ukr.net (оформивши звернення відповідно до ст.5 ЗУ «Про звернення громадян»).


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці