Представниками Інспекції проведено зустріч з питань можливого видобування корисних копалин родовища «Бушанське»

09 квітня начальником відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу та завідувачем сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр  Державної екологічної інспекції у Вінницькій області проведено зустріч із представниками адміністрації та колективом Державного історико-культурного заповідника «Буша», ініціативною групою представників громадськості с.Буша та старостою Бушанського старостинського округу Ямпільської міської ради.

Зустріч проведена в рамках розгляду звернень жителів с. Буша та публікацій в соціальних мережах стосовно  продажу Державною службою геології та надр України на аукціоні, що відбувся 26.03.2024 р., спеціального дозволу на видобування корисних копалин родовища «Бушанське», яке розташоване на території с. Буша та межує із геологічною пам’яткою природи загальнодержавного значення «Гайдамацький Яр».

Присутнім, у межах повноважень Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, було роз’яснено норми чинного природоохоронного законодавства в частині використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду та надрокористування, а також норми Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Спеціалістами Інспекції було наголошено, що суб’єкту господарювання, який отримав спеціальний дозвіл на користування надрами, до початку здійснення планованої діяльності (видобування корисних копалин) необхідно в обов’язковому порядку зареєструвати в Державному земельному кадастрі право на користування земельною ділянкою в межах, де планується видобування, а також отримати позитивний висновок з оцінки впливу на довкілля, процедура отримання якого передбачає обов’язкове проведення громадських слухань, під час яких представники громади будуть мати можливість  вносити свої зауваження та заперечення щодо діяльності гірничодобувного підприємства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці