13 осіб притягнуто до відповідальності за спалювання відходів та залишків рослинності

Попри всі застереження з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядуванн, в ході здійснення благоустрою та впорядкування своїх ділянок, громадяни продовжують порушувати законодавство та спалюють відходи і залишки рослинності, що суттєво шкодить довкіллю та негативно відображається на  житті і здоров’ї людей.

Лише протягом тижня у період із 25 по 29 березня на території  Вінницької області працівниками Інспекції складено адміністративні матеріали по факту спалювання відходів чи залишків рослинності відносно 13 осіб.

Нагадуємо, що за порушення правил поводження з відходами та самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно ст. 77-1 та 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена адміністративна відповідальність :

·   самовільний підпал стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя: штраф від 3060 грн до 6120 грн для громадян, а для посадових осіб від 15300 грн до 21420 грн.

·       спалювання відходів: штраф від 340 грн до 1360 грн для громадян та від 850 грн до 1700 грн для посадових осіб.

 

Детальніше про відповідальність за зазначені порушення за посиланням https://www.facebook.com/share/p/j5yboC4R4SoGSLYF/

 

Отож вкотре закликаємо бути відповідальними та дотримуватися вимог законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці