Зафіксовано факт здійснення господарської діяльності за відсутності висновку із оцінки впливу на довкілля

В ході проведення позапланової перевірки на території Хмільницького району спеціалістами Інспекції задокументовано факт здійснення одним із суб’єктів господарювання діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля та підлягає оцінці впливу на довкілля. А саме утримання свиней у приміщеннях,  загальною проектною потужністю понад 1 тисяча місць за відсутності позитивного висновку із оцінки впливу на довкілля та рішення про провадження планованої діяльності чи висновку державної екологічної експертизи.

Субєкту господарювання видано припис щодо усунення порушення, а відносно відповідальної особи складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП, який направлено на розгляд суду.

 Розмір санкції, відповідно до вказаної статті, становить від 17 000 грн до 34 000 грн.

Інспекція вкотре наголошує, що відповідно до ст.3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», діяльність щодо експлуатації потужностей для вирощування:

-  птиці (40 тисяч місць і більше);

- свиней (1 тисяча місць і більше, для свиноматок - 500 місць і більше);

-  великої та дрібної рогатої худоби (1 тисяча місць і більше);

- кролів та інших хутрових тварин (2 тисячі голів і більше) відноситься до другої категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля.

Окремо звертаємо увагу, що в ході перевірки оцінюється не фактична кількість поголівя, а проектна (максимально можлива) кількість утримання сільськогосподарських тварин. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці