Відповідальність за злив нечистот у не призначених для цього місцях!

Однією із проблем сьогодення є несанкціонований злив нечистот у не призначених для цього місцях (у найближчих лісах, на пустирях, а також в дощову каналізацію, яка не передбачає очистку стоків).

 Зазначені факти призводять до негативного впливу на навколишнє природне середовище, зокрема, забруднення ґрунтів, що є порушенням Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону земель».

Так, за матеріалами правоохоронних органів спеціалістами Інспекції встановлено, що громадянин Б. здійснив злив рідких нечистот на рельєф місцевості на території Вінницької міської ради, що призвело до забруднення земель на площі понад 160 м2.

По зазначеному факту Інспекцією складено протокол про адміністративне правопорушення за статею 52 КуПАП та винесено постану про накладення адміністративного стягнення.  Крім того, даному громадянину буде пред’явлено претензію щодо відшкодування шкоди, завданої державі внаслідок забруднення земель.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області нагадує, що згідно з ч.1 ст. 211 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи за  забруднення земель стічними водами несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці